Om Geflekeramikens vänner

Geflekeramikens vänner är en intresseförening som samlar personer som vill veta mer om Gävles keramikproduktion genom tiderna. Framför allt fokuserar vi på Gefle Porslinsfabrik (GP) och Bobergs Fajans (Bo). Även den lilla produktionen från Hagaström ingår.

Föreningen verkar för bevarandet av keramikföremål som gjordes där och att kunskapen om dem ökas bland medlemmarna och allmänheten. Skapandet, tillverkningsprocessen, produktionsförhållanden, byggnaden och vidarehanteringen är av vikt, samt personerna som arbetade där.

Föreningen har 4-5 träffar per år på olika platser i Sverige. Oftast är temat för sammankomsten hämtat från ”Geflekeramikens värld”, men all svensk konst och konsthantverk är av intresse. Vi visar varandra de senaste inköpen och säljer det vi inte vill ha kvar. Föreningen anordnar även utställningar med föremål ur medlemmarnas samlingar. Då är det för det mesta någon av konstnärerna från GP eller Bo som är tema.

Stadgar för Geflekeramikens vänner

2 reaktion på “Om Geflekeramikens vänner

 1. Birgitta Wolcher

  Hej, liten undran…hur blir man medlem ? Bor på Bjärehalvön och gillar äldre keramik. Med vänlig hälsning Birgitta

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej! Allt du behöver göra är att skicka in vår årsavgift 150:- per familj och år till postgiro 101 14 15-5 så sköter vi resten.
   Glöm inte bifoga ditt namn och adress och gärna epostadress om du vill ha information via epost!

   Svara

Kommentera