Om Geflekeramikens vänner

Geflekeramikens vänner är en intresseförening som samlar personer som vill veta mer om Gävles keramikproduktion genom tiderna. Framför allt fokuserar vi på Gefle Porslinsfabrik och Bobergs Fajansfabrik. Även den lilla produktionen från Hagaström ingår.

Föreningen verkar för bevarandet av keramikföremål som tillverkades i Gävle och att kunskapen om dem ökas bland medlemmarna och allmänheten. Formgivningen, tillverkningsprocessen, produktionsförhållanden, byggnader och vidarehanteringen är av vikt, samt personerna som arbetade i fabrikerna.

Föreningen har 3-4 träffar per år på olika platser i Sverige. Vi visar varandra de senaste inköpen och säljer det vi inte vill ha kvar. Föreningen anordnar även utställningar med föremål ur medlemmarnas samlingar.

Från föreningens senaste resa, ett besök vid Gabriel Keramik i Timmernabben

Stadgar för Geflekeramikens vänner

4 reaktion på “Om Geflekeramikens vänner

 1. Birgitta Wolcher

  Hej, liten undran…hur blir man medlem ? Bor på Bjärehalvön och gillar äldre keramik. Med vänlig hälsning Birgitta

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej! Allt du behöver göra är att skicka in vår årsavgift 150:- per familj och år till postgiro 101 14 15-5 så sköter vi resten.
   Glöm inte bifoga ditt namn och adress och gärna epostadress om du vill ha information via epost!

   Svara
 2. Åsa Fällgren

  Hej!
  Jag är intresserad av att bli medlem. Är keramiker och har arbetat som lärare på Keramiker utbildning i Lidköping länge, bor sedan 4,5 år i Norrsundet. Har ett djupt intresse av keramikens historia.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *