Rapport från Vårmöte med årsmöte i Gävle 6 april

Drygt 40 medlemmar samlades mitt på dagen vid Järnvägsmuseets fordonsmagasin av en alldeles särskild anledning; ett besök i restaurangvagnen från 1946 med intarsiadekor av Ewald Dahlskog. Dahlskog var ett av dagens teman och vi beundrade de två väggpanelerna med motiv från Stockholm och Göteborg. Vår förträffliga guide var Katarina Sandberg på Järnvägsmuseet. Efter lunch i bridgelokalen hölls årsmötet där mångåriga ledamoten Anita Lundgren blev avtackad och nye ledamoten Stefan Nordanås invaldes.

Därefter fick vi förmånen att lyssna till ett strålande och personligt föredrag av Ewald Dahlskogs dotterson Stellan Broman, en av våra medlemmar. Här kom vi personen, konstnären och formgivaren nära. Stellan visade också flera skisser, foton och recensioner från 1920-40-talen. Medlemmen Anki Lundgren visade många av sina blomkrukor, bl a alla storlekar av krukan Tellus av Dahlskog. Andra medlemmar visade upp sina medhavda föremål och frågor besvarades. Försäljning av keramik pågick under eftermiddagen som avslutades med en rolig tipspromenad gjord av Karl-Axel och Solveig Axelsson. Vinnare i år blev Rose Hörnell och Ingemar Lundgren som får äran att knåpa ihop nästa års tipspromenad. Dagen avslutades med en smakfull middag under god stämning, och många samtal om keramikmodeller, instagramkonton och samlartips.

I år var det första gången vi samlade alla programpunkterna på en och samma dag. Synpunkterna på detta var positiva, vilket ger oss en vink om att planera nästa års vårmöte på liknande sätt.

Nästa programpunkt går av stapeln den 11 maj då Christian och Berit Berne visar sin stora samling av Upsala-Ekeby, i stadsdelen Ekeby i Uppsala. Information om anmälan se nedan i inbjudan till Vårmöte/Uppsala. Hoppas vi ses då!

Styrelsen genom Kristina Lindkvist, ordförande