Inbjudan till föreningsaktiviteter och Årsmöte 2022

Varmt välkommen till två olika aktiviteter i maj och augusti.
Nytt år innebär dags att betala medlemsavgiften för 2022: 150 kr/person eller /samma adress.

Lördagen den 7 maj
träffas vi i Lövstabruk i norra Uppland. Se info om Lövstabruk på www.lövstabruk.com Var och en tar sig dit själv med bil eller buss. Vi ses vid grindarna vid stora gatan kl 12.45 för gemensam promenad till Leufsta Herrgård där guiden och vår styrelseledamot Ulrika Klinth Sandström tar emot oss för en mathistorisk visning i herrgården. Under visningen kommer du att få höra om allt ifrån ursprunget till våra tiders smörgårdsbord och hur te- och kaffetraditionen spreds i Sverige, till hur ett festbord på 1700-talet skulle vara dukat och hur man åt på både herrgården och i smedsbostaden. Vi kommer också att få se den vackra 1700-talsmatsalen och närliggande salonger såväl som delar av husets förråd och gamla kök. Visningen kretsar kring vår svenska mathistoria och kommer därför inte att handla så mycket om Lövstabruks historia, även om mattraditionen på bruket naturligtvis kommer att vävas in i berättelsen.

Vi avslutar visningen i Festsalen där Ulrika har dukat upp eftermiddagskaffe med smakprov på kakor med historiska referenser. Efter kaffet håller vi årsmötet i Festsalen, se inbjudan nedan.

Efter årsmötet kör vi några mil till en annan bruksort och herrgård, Österby bruk. Där har vi bokat plats på Wärdshuset Gammel Tammen för gemensam middag kl 17.30.

Kostnaden för visningen på Leufsta herrgård står föreningen för. Middagen betalar var och en själv på plats.

ANMÄLAN:
Anmälan till visningen och kaffet måste göras så Ulrika vet hur många kakor hon ska baka! Och Wärdshuset vill veta en vecka i förväg hur många vi blir. Anmäl dig genom att maila ditt deltagande till kristinalindkvist58@gmail.com senast torsdag den 28 april. Om du inte har mail kan du skicka ett meddelande till Kristina på 070-331 56 20.

Inbjudan till årsmöte 2022

Härmed inbjuds du till årsmöte 2022 på Leufta herrgård lördag 7 maj kl 15.30. Dagordning samt Verksamhetsberättelse 2021 kommer att skickas ut via mail och vanlig post, samt även finnas på föreningens hemsida.

Lördag 27 – söndag 28 augusti
Denna helg träffas vi för att hälsa på hemma hos fem olika medlemmar och keramiksamlare i föreningen som generöst öppnar sina hem för oss. På lördagen kan vi besöka Anita och Ingemar Lundgren, Anita Persson och Stefan Nordanås. På kvällen äter vi en gemensam middag någonstans, mer info kommer. På söndag morgon står en hyrd buss redo kl 9.30 för att ta oss direkt till Falun och Benny Movarp. Därefter gemensam lunch på väg med bussen till Västerås där vi får hälsa på hemma hos Johan Mårtensson. Sedan styr bussen åter mot Gävle med stopp på vägen i Uppsala (för dem som ev kommit med tåg till Gävle under lördagen).

För exakta tider och adresser ber vi att få återkomma längre fram. Men boka in sista helgen i augusti för denna föreningsresa!

Om du har några funderingar är du välkommen att vända dig till någon i styrelsen. Kontaktuppgifter finns på hemsidan www.geflekeramik.org

Varmt välkommen så ses vi den 7 maj och 27-28 augusti.

Styrelsen