Inbjudan till keramikmässa, föredrag, årsmöte och middag på Länsmuseet Gävleborg 2021

Medlemmar i Geflekeramikens vänner inbjuds härmed att delta och sälja svensk keramik av god kvalitet – företrädesvis från Gefle Porslin och Bo Fajans – vid keramikmässan Keramik i kubik 2021 på Länsmuseet Gävleborg. Mässan kommer att pågå onsdag 22 september – lördag 25 september.

Idén med mässan är både att sprida kunskap om och intresse för keramik från Gävles fabriker, att marknadsföra föreningen samt ge möjlighet för medlemmarna att sälja keramikföremål.

Denna gång genomförs mässan under 4 dagar. Det innebär ingen kostnad att delta men eftersom föreningen Geflekeramikens vänner betalar hyra för länsmuseets hörsal tar föreningen en provision om 10% på försäljningspriset. Länsmuseet står för bord till försäljningen.

Denna gång får den som köper ett föremål ta med sig det direkt vid köpet, vilket underlättar för alla!

Det blir fyra fullmatade dagar. Förutom mässan händer följande:

Torsdag kl. 17.30  föredrag på länsmuseet om Maggie Wibom av Kristina Lindkvist.

Fredag kl. 17.30-21.30  kamratmiddag på museet (p.g.a. av larm måste vi sluta 21.30 – men det går ju bra att fortsätta på ”lokal”). I år bjuder föreningen på middagen, men var och en tar med egen dricka som vanligt. ANMÄLAN KRÄVS, se nedan.

Lördag kl. 10.30-11.30  Årsmöte 2021 på länsmuseet.

Hur gör jag om jag vill delta i mässan:

ANMÄLAN

Du som vill sälja föremål ska fylla i bifogad lista – exempel se nedan – och återsända den senast den 16 augusti till: kristina.lindkvist@xlm.se . Det är att föredra att listan skrivs digitalt och skickas digitalt. Om du fyller i den för hand ska du skicka den till: Länsmuseet Gävleborg, att. Kristina Lindkvist, Södra Strandgatan 20, 802 50 Gävle senast den 16 augusti.
Kristina kommer att göra en lista på alla föremål som är till salu. Listan trycks upp av museet och delas ut till alla besökare.

Du kan sälja max 30 föremål per familj. Naturligtvis går det utmärkt att delta med endast ett eller ett fåtal föremål. Föremålen ska vara i gott skick utan sprickor, stora nagg och inte vara lagade/limmade.

INLÄMNING/UPPSTÄLLNING

Du kommer med dina föremål till Länsmuseet Gävleborg på Södra Strandgatan 20 i Gävle onsdagen den 22 sept kl. 8.30 – 12.00 för att själv ställa upp dina föremål på anvisat bord. Packmaterial kan förvaras under bordet. Mässan öppnar kl. 13!

BEVAKNING OCH FÖRSÄLJNING

Alla som säljer föremål på mässan ansvarar själv för sina föremål. Museet kan inte hålla dem försäkrade. Alla vi medlemmar i föreningen måste själva hjälpas åt att bevaka mässan och ta betalt av de som vill köpa. Därför önskar styrelsen att du som deltar som säljare, men även andra medlemmar, kan gå runt på mässan och finnas till hands för besökare, samt sitta vid försäljningsbordet/kassan under en eller några dagar. Minst två personer behövs under hela mässtiden.
Anmäl vilka dagar och tider du kan vara med till Inger Moström på tel. 070-790 56 23 eller e-post inger.mostrom@gmail.com senast den 16 augusti.

Mässan är öppen onsdag kl. 13-17 (eventuellt längre, museet har inte beslutat om kvällsöppet på onsdagar än), torsdag-fredag kl. 11-17, lördag kl. 12-16.
De som handlar kan betala kontant eller med Swish till föreningens nummer 123 558 6466. Föreningens kassör kommer sedan att betala ut försäljningsintäkten minus provision till varje säljare på mässan. Föreningen bjuder alla som sitter i kassan och de som ställer upp vid Rådgivningsbordet på kaffe och bulle i museets kafé en gång/pass.

NEDPACKNING OCH HÄMTNING

När mässan är slut på lördagen packar var och en själv sina icke sålda föremål mellan kl. 16-17.30. OBSERVERA att museets personal eller andra medlemmar INTE kan packa ner eller förvara föremålen efter mässan utan föremålen måste packas och hämtas på lördagen mellan kl. 16-17.30.

IFYLLNING AV FÖREMÅLSLISTA – skickas in senast 16 augusti

Den bilagda listan ska fyllas i så fullständigt och noggrant som möjligt enligt exempel nedan:

Föremål skriv t.ex. vas, ljusstake, figurin etc.

Fabrik ange t.ex. Gefle, Bo Fajans, Upsala-Ekeby eller ”egen verkstad”

Formgivare om modell och dekor är olika personer – skriv då två namn. Om du inte vet – lämna tomt

År/period skriv det du vet t.ex. 1925-46 eller 1950-talet

Modellbeteckning skriv t.ex. F för ljusstake F, mattallrik Q etc.

Glasyr- el dekor skriv t.ex. Vinranka, Stina, glasyr 1177 etc.

Pris avgör du själv men tänk på att det avgår 10% i provision på försäljningspriset.

Namn, aktuell mobil samt bankkonto Ange det mobilnummer där du är nåbar samt vilket bankkonto eller plusgirokonto som pengarna från försäljningen ska sättas in på. Kassören kommer senast 4 veckor efter mässans slut att ha överfört din försäljningsvinst till ditt konto.

  • Anmälan till kamratmiddag: maila till lindkvist@xlm.se eller messa 070-3315620 senast den 5 sept.

  • Du som har frågor av praktiskt slag kan ringa till ordförande Kristina Lindkvist på
    070-3315620. Har du frågor som rör ekonomi ring kassör Anki Börjeson 073-6226223.

    Varmt välkommen!

    Styrelsen för Geflekeramikens vänner