Medlemsbrev #1 2019

Hej och god fortsättning på 2019! Året är redan igång och nu planerar styrelsen för aktiviteter under vår och sommar.

ÅRSAVGIFT 2019

Nytt år betyder att årsavgiften 2019 ska betalas in till föreningens plusgiro 101 14 15-5 senast den
15 februari. Glöm inte att skriva ditt/era namn, telefon och mailadress på meddelandet. Avgiften är oförändrad dvs 150 kr/person eller par på samma adress. Stort tack!

Om du har ändrat mailadress, telefon/mobilnummer eller postadress – var vänlig skicka meddelande till sekreterare Inger Moström inger.mostrom@gmail.com

Lördag 6 APRIL
VÅRMÖTE OCH ÅRSMÖTE 2019  –  INBJUDAN !

Varmt välkommen till Gävle lördagen den 6 april. Vi kommer att hålla vår träff i bridgelokalen på Hattmakargatan 17 i centrala Gävle. För första gången prövar vi att ”göra allt på en dag” dvs vi flyttar årsmötet till lördagen och allt avslutas som vanligt med en trevlig kamratmiddag tillsammans på lördagskvällen.

Anmäl dig genom inbetalning senast fredag 22 mars.
Se mer info nedan.

Program:
Kl 11.45 Samling vid Järnvägsmuseets Fordonsmagasin på Nynäs, Karlsborgsgatan 1, 803 25 Gävle, där intendent Katarina Sandberg kommer att visa oss en helt unik järnvägsvagn som interiört har intarsiadekorationer av Ewald Dahlskog.

Därefter samlas vi i bridgelokalen där föreningen bjuder på en lätt lunch och fika. Efter lunchen blir det årsmöte. Handlingar kommer att finnas på plats.

Eftermiddagens program kommer att ha två teman: Ewald Dahlskog respektive Blomkrukor. Ta gärna med dig allt du vill visa ur din/er samling på dessa teman och berätta om föremålen. Vår medlem Stellan Broman, dotterson till Dahlskog, kommer att visa föremål, skisser och berätta om sin morfar. Ur Länsmuseet Gävleborgs samlingar kommer vi att visa Dahlskogs skisser till keramik. Anki Lundgren, också en av våra medlemmar, kommer att visa många blomkrukor ur sin stora samling,
bl a alla storlekar av Tellus!

Vi kommer också att ha ett frågebord och ett säljbord. Till dessa är du välkommen att ta med vilken typ av föremål som helst. Ta gärna med färdiga lappar till det du vill sälja med info om föremålen och pris att lägga på bordet. Och förstås ett ”mina senaste fynd”-bord – ta med och visa och berätta.

Vår sedvanliga tipspromenad avslutar eftermiddagen innan det är dags att duka upp för gemensam middag och kaffe. Ta med egen valfri dryck.

Anmälan till Vårmöte och årsmöte sker genom inbetalning enligt nedan senast 22 mars:

Vill du vara med under hela dagen och kvällen (inkl trerättersmiddag) betalar du in 250 kr/person.
Vill du vara med på allt UTOM middag betalar du in 50 kr/person till föreningens plusgiro
101 14 15-5 och anger ditt/era namn.
Önskar du specialkost till middagen var vänlig maila till ingemar.lundgren@telia.com eller ring Anita och Ingemar på 070-667 82 35.

Hotelltips i Gävle är:
Hotell Aveny Bed & Breakfast 026-61 55 90
Järnvägshotellet                         026-12 09 90
Pensionat Stortorget                026-61 05 05
2Home Hotels Apartements gavle@2homehotels.se (är gamla Hotell Gävle)
Hotell Alderholmen                  072-511 51 15

Lördag 11 MAJ
VISNING AV UPSALA-EKEBY-SAMLINGEN I UPPSALA

Våra medlemmar Berit och Christian Berne köpte för några år sedan en mycket stor samling med Upsala-Ekeby-keramik, den s.k. Grödingesamlingen. Nu får medlemmar i Geflekeramikens vänner tillfälle att besöka deras nya lokal och få en visning av samlingen. Då utrymmet är begränsat kommer de att erbjuda oss två visningar denna dag lördag 11 maj; en kl 11 och en kl 12.30. Vi kan vara max 15 personer/grupp. Info om hur du anmäler dig och betalar kommer att läggas ut på föreningens hemsida efter årsmötet. Det finns många fler intressanta utställningar m.m på gång i Uppsala som är värda att besöka. Styrelsen återkommer med ett fullständigt program för den 11 maj. Titta på vår hemsida!

KANSKE EN NY BUSSRESA I AUGUSTI 2019?

Styrelsen undersöker just nu möjligheten att arrangera en ny bussresa för föreningens medlemmar i början/mitten av augusti. Troligen till Rörstrand/Lidköping, Hällekis och Rian Designmuseum i Falkenberg där en stor utställning om Lillemor Mannerheim visas. Den är producerad av Love Jönsson som har skrivit den nya boken om Mannerheim. Boken kommer ut under våren.

Har du idéer om sevärdheter i närheten av dessa orter? Eller om andra ”keramiska” platser som skulle kunna vara intressanta att besöka? Maila till kristinalindkvist58@gmail.com Vi pratar även vidare om detta under Vårmötet den 6 april.

Styrelsen genom
Kristina Lindkvist, ordförande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *