Medlemsbrev januari 2020

Hej och god fortsättning på 2020! I år fyller vår förening hela 25 år, vilket ska firas med Keramikmässa, aktiviteter och i slutet av året kommer Länsmuseet att visa utställningen med härliga föremål av Berit Ternell och Brita Mellander-Jungerman, vilken är producerad av Rian Designmuseum i Falkenberg.

Nytt år betyder att årsavgiften 2020 ska betalas in till föreningens plusgiro 101 14 15-5 senast den 31 januari. Glöm inte att skriva ditt/era namn, telefonnummer eller mailadress på meddelandet. Avgiften är oförändrad dvs 150 kr/person eller par på samma adress.

Om du har ändrat postadress, mailadress eller telefon/mobilnummer – var vänlig skicka även ett meddelande till kassör Anki Börjeson på anki_borjeson@hotmail.com (mellan anki och borjeson är det ett understreck _)

Årets programaktiviteter (preliminärt)

Alla föreningens aktiviteter läggs ut på föreningens hemsida www.geflekeramik.org så titta regelbundet där för ytterligare tillkommande information och detaljer som klockslag m.m.

Vårmöte med årsmöte kommer att hållas lördagen den 4 april i Gävle, i bridgelokalen på Hattmakargatan. Vi börjar kl 12 med lättare lunch och årsmöte och avslutar med middag ca kl 18.30.
Ett tema för dagen blir Maggie Wibom – så ta gärna med föremål ni har av hennes hand, både från Gävletiden och Stockholms Keramik. Förutom säljbord, frågebord och tipspromenad (med vinster!) planerar styrelsen besök av någon eller några gäster. Det blir ett miniföredrag om Maggie Wibom av Kristina Lindkvist. Dagen avslutas med gemensam 25-årsmiddag. Boka in dagen redan nu.

Anmälan gör du genom att betala in 275 kr/person senast den 26 mars till föreningens plusgiro. Inkluderar allt utom egen dryck till maten. Om du inte vill vara med på middagen anmäler du dig genom att maila eller ringa till Inger Moström i styrelsen, och betalar eftermiddagsfikat på plats. Se mer info på hemsidan under mars om anmälan och betalning.

Hotelltips i Gävle är:
Hotell Aveny Bed & Breakfast          026-61 55 90
Järnvägshotellet                               026-12 09 90
Pensionat Stortorget                        026-61 05 05
2Home Hotels Apartements            gavle@2homehotels.se (är gamla Hotell Gävle)
Hotell Alderholmen                          072-511 51 15

Besök på Gustavsbergs Porslinsmuseum och Porslinsfabrik
Under sommaren, troligen i augusti, planerar vi att boka en guidad visning av både det nyöppnade museet och porslinsfabriken. Gustavsbergs Porslinsmuseum förvaltas av Nationalmuseum och är just nu stängt för renovering men öppnas i juni 2020. Mer info kommer att finnas på vår hemsida.

Keramikmässa/utställning på Länsmuseet Gävleborg
I år är det åter dags för den populära och välbesökta mässan som föreningen har arrangerat på länsmuseet åren 2011, 2012, 2014 och 2018. Datum för mässan blir
onsdagen den 7 okt kl 16 till lördag 10 oktober kl 16. Dvs endast under 4 intensiva dagar. (På onsdagen är museet öppet till kl 20, torsdag-fredag kl 11-17, lördag 12-16).

Under mässan är det styrelsens önskan att föreningsmedlemmar kan vara på plats för att informera om föreningen och värva nya medlemmar samt svara på rådgivningsfrågor. Det är högst önskvärt att de som vill sälja keramik på mässan också bemannar mässan under minst en halvdag;  vid betalningsbordet (alltid 2 personer), som rådgivare eller som lobbyist.

Under förra mässan var det en hel del besökare som efterfrågade mer vardagsporslin, gärna 1950-60-tal, samt fler blomkrukor. Något att börja fundera på redan nu…
Mer info och detaljer kommer att finnas på hemsidan.

Utställning på Länsmuseet Gävleborg – Berit Ternell och Brita Mellander-Jungerman

Utställningen kommer att visas under senhösten. Vi hoppas kunna återkomma med någon aktivitet under utställningstiden. Se mer på www.riandesign.se

Har du förslag och idéer på program/aktiviteter så hör gärna av dig till någon i styrelsen

Kristina Lindkvist, ordförande kristinalindkvist58@gmail.com, mobil 070-331 56 20
Inger Moström, sekreterare inger.mostrom@gmail.com, mobil 070-790 56 23
Anki Börjeson, kassör, kassör anki_borjeson@hotmail.com, mobil 073-622 62 23
Stefan Nordanås, styrelseledamot snordanas@gmail.com, mobil 073-0652752

Varmt välkommen till årets träffar!

Bästa hälsningar från styrelsen genom

Kristina Lindkvist, ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *