Medlemsnytt maj 2020

Styrelsen följer aktuell information om coronaviruset, och när det nu närmar sig sommaren utan att vi säkert vet hur restriktionerna gällande folksamlingar kommer att se ut under sommar och höst blir det en utmaning att planera. Vår förhoppning var att vi skulle kunna ha ett årsmöte under Keramikmässan i oktober. Så blir det tyvärr inte.

Länsmuseet Gävleborg har beslutet att skjuta fram Keramikmässan till i början av nästa år. Mässan visas ju i ett begränsat utrymme där många vill komma in samtidigt, och museet får inte locka eller inbjuda till samlingar där smitta kan spridas. Så tyvärr måste vi alltså skjuta fram denna aktivitet, och även årsmötet för 2020. Vi, länsmuseet och styrelsen för Geflekeramikens vänner, planerar nu för att genomföra Keramikmässan och årsmöte under senvinter/tidig vår 2021.

Beroende på hur rekommendationer/restriktioner för resande och ”folksamlingar” förändras kan det möjligen bli ett årsmöte sent i höst. Men mest troligt blir det under senvinter/tidig vår 2021.

Föreningsaktiviteten med ett besök på det nya Gustavsberg Porslinsmuseum kan vi inte heller boka in någon dag för i dagsläget. Museet skulle ha nyöppnat den 6 juni, men nu är öppningen framskjuten. När det blir är inte klart. Se mer info på https://www.nationalmuseum.se/gustavsbergs-porslinsmuseum

Håll ett öga på Geflekeramikens vänner hemsida för uppdaterad info om kommande aktiviteter.

Bästa vårhälsningar från styrelsen

genom Kristina Lindkvist, ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *