Ändrat program söndagen den 28 augusti pga att vi tyvärr inte kan besöka Johan i Västerås (vattenskada i lägenheten)

Välkommen till en helg fylld av keramik! Under lördagen får vi möjlighet att göra besök hemma hos tre samlare i föreningen som alla bor i Gävle, och på kvällen träffas vi för middag m.m. tillsammans. Under söndagen gör vi en bussresa till Falun och en storsamlare i föreningen, samt till Jerk Werkmästers ateljé vid Siljans strand för att avsluta vid Nittsjö keramikfabrik.

Se detaljerat program och hur du anmäler dig nedan.

Program lördag 27 augusti:

Mellan Kl 13-17 kan du på egen hand åka hem till alla tre eller någon av nedanstående samlare:

Anita Persson, Kokstensvägen 39, 03 44 Gävle
Ingemar och Anita Lundgren, Kaplansgatan 26, 803 23 Gävle

Stefan Nordanås,  Byggmästargatan 4C, 803 24 Gävle

Kl 17-17.30 samlas vi i bridgelokalen på Hattmakargatan 17 i Gävle. Ta gärna med dig keramik du vill sälja eller keramik du har frågetecken kring så kanske vi tillsammans kan hitta ett svar. Det blir också tipspromenad igen – äntligen! – som vinnarna för tre år sedan har klurat fram; Ingemar Lundgren och Rose Hörnell. Ca kl 19 kommer maten och då blir det fest! Till middagen beställer vi cateringmat som var och en betalar själv. Medtag egen dryck. Föreningen står för lokalhyra.

ANMÄL DIG TILL MIDDAGEN GENOM ATT BETALA 200 kr/person SENAST DEN 12 augustitill föreningens plusgirokonto 101 14 15-5 eller swischa till 123 558 6466.
Skriv MIDDAG + ditt namn.

Program söndag 28 augusti:

Kl 9.00 avgår vår bokade buss från Wallners Buss från Hamnplan i Gävle. Vi kör direkt hem till Benny Movarp i Falun som visar oss sina stora samlingar. Därefter kör vi till Stiftsgården i Rättvik för en buffélunch, 125 kr/pers. Betalas direkt på plats.

Kl 13 kör vi en kilometer till Målargården, konstnär och keramiker Jerk Werkmästers(1896-1978) ateljé och hem som är privat och i släktens ägo. Det ligger strax väster om Rättvik vid Siljans strand. Där möter vi hans sondotter Josabet Werkmäster som visar oss hans ateljé, fylld av keramiska alster. Jerk var konstnärlig ledare för Nittsjö keramikfabrik 1933-67. Ett fantastiskt tillfälle att se något som inte är öppet för allmänheten!

Efter detta intressanta besök kör vi några kilometer till och hamnar vid Nittsjö keramikfabrik. Där tittar vi in i butiken för att sedan få en guidad visning av fabrikens produktion av ägaren Anders Löfgren.www.nittsjokeramik.se

Sedan styr vi kosan hemåt mot Gävle. Eventuellt blir det ett fikastopp längs vägen. Beräknad ankomst till Gävle ca kl 18.30.

ANMÄL DIG TILL BUSSRESAN GENOM ATT BETALA 300 kr/pers SENAST DEN 12 augusti, till plusgirot eller swischa. Skriv BUSSRESA + ditt namn. Vi måste bli minst 20 personer på bussresan för att den ska genomföras. Föreningen sponsrar en del av busskostnaden.

Hoppas vi ses den 27-28 augusti! Har du frågor, kontakta Kristina Lindkvist påkristinalindkvist58@gmail.com eller 070-3315620eller någon annan i styrelsen.

Sommarhälsningar från Styrelsen för Geflekeramikens vänner